Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Μαύρος Κύκνος (2010)


Ψυχολογικό θρίλερ σε σκηνοθεσία Darren Aronofsky .Πρωταγωνιστούν οι Natalie Portman , Vincent Cassel , Mila Kunis , Barbara Hershey.

Εχει προταθεί για 5 Oscar ( Καλυτερης Ταινίας , Σκηνοθεσίας ,Α γυναικείου ρόλου ,Φωτογραφίας και Μονταζ )

Η Νίνα είναι μια μπαλαρίνα στην Νέα Υόρκη και ο χορός παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή της. Ζει με την ψυχαναγκαστική πρώην μπαλαρίνα μητέρα της, η οποία της ασκεί ασφυκτική πίεση. Όταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής Τόμας Λίροϊ αποφασίζει να αντικαταστήσει την πρίμα μπαλαρίνα για την παράσταση "Η Λίμνη των Κύκνων", η Νίνα είναι η πρώτη του επιλογή, αλλά θα πρέπει να κερδίσει τον ρόλο από την ανταγωνίστριά της, την νέα χορεύτρια Λίλι. Καθώς αναπτύσσεται μια ιδιόμορφη φιλία ανάμεσα στις δύο αντίπαλες χορεύτριες, η Νίνα έρχεται όλο και περισσότερο σε επαφή με την σκοτεινή της πλευρά...

Ατμοσφαιρική ταινία , με γρήγορες εναλλαγές . και υπέροχη φωτογραφία . Η ερμηνεία της Portman την κάνει φαβορί για τη διεκδίκηση του Oscar . Την ταινία καλό θα ήταν να δούν οι σύγχρονοι γονείς που έχουν την τάση να πραγματώσουν τα προσωπικά τους απωθήμενα , μεσα από τη ζωή των παιδιών τους . Αρεσε πολύ στα κορίτσια του σπιτιού , ενώ τα αγόρια την έκριναν ώς μέτρια .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου